Zasebni zavod Energijske poti Tolmin telefonska št.: 031607218

Žagarjeva 9, 5220 Tolmin

SOLSTICIJ

 

Solsticij, december 2017; Kljub odlični vremenski napovedi smo se na Krnskem krogu zbrali le trije. Doživeli smo čudovit zahod starega sonca, se mu zahvalili za vse prijetne žarke in energijo, ki nam jo je pošiljalo preko poletja. Dano nam je bilo še, da v miru občutimo energije kroga. Kot sem že omenil, krog deluje kot del prostorskega sistema. V sistemu je tako imenovani Krnski krog s astralnim značajem energije – element zrak. V drugem krogu, ki je zahodno od njega je zemeljski vidik energije – element zemlja. Ta je žal poškodovan s cesto, ki vodi skozenj, vendar energijsko še vedno deluje. V sistemu je še voda oziroma element vode. Ta je bila v kalu, ki je malce jugozahodno od Krnskega kroga. Žal so tudi ta kal z gradnjo ceste poškodovali, tako da v njem ni več vode. Dejansko pa pod kalom teče vodni tok in tako dopolnjuje energijsko celoto – element vode. Za celostno delovanje energij je potreben še element ognja. Z meritvami smo ugotovili, kje v področju naselbine je nekoč bilo kurišče. Tam smo zakurili simbolični kres in tako celotnemu sistemu dodali še četrti element – element ognja. Ko smo vse štiri elemente aktivirali, smo opravili meritev delovanja energij. Rezultat je pokazal na 100% delovanje oziroma na pravilno in normalno delovanje celotnega sistema. Smatram, da smo tako prišli do odkritja, kako je celoten sistem deloval. Način postavitve kroga pa je opisan v moji knjigi Kamnite sestre zvezd. To je tudi potrjeno skozi veliko opravljenih meritev dosedanjih obiskovalcev.

Prvi žarke novega sonca sem dočakal na Tolminski piramidi, kot v šali imenujemo vzpetino nad Tolminom. Pravo ime je Kozlov rob. Vzpetina ima dokaj popolno obliko piramide. Geologi povedo, da je ta hrib zgradba narave. Na vrhu – v zahodnem zbiralniku vode – je sprejemna točka kozmičnega žarka. V samem hribu pa je tudi še neodkrit jamski sistem. Tega je pozimi moč zaslediti na oddušnikih iz katerih izhaja topel zrak. Domačini so to meglico, ki izhaja iz votline, imenovali prostor kjer palčki v hribu kuhajo čaj. Sicer pa v ustnem izročilu kroži zgodba o predoru iz nekdanje grofovske rezidence v Tolminu do gradu na Kozlovem robu.

Čudovit jasen sončni vzhod je še dopolnil prijetne občutke s prejšnjega večera. Sonce sem zaprosil za dobre energije, da bo med nami več miru, razumevanja, zadovoljstva, zdravja in sreče.

 

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *