Zasebni zavod Energijske poti Tolmin telefonska št.: 031607218

Žagarjeva 9, 5220 Tolmin

PRETEKLI DOGODKI

 Leto 2018 smo s somišljeniki pričeli z raziskovanji delovanja Brtinov. Brtin je lesena okrogla palica, ki jo je po posebnem postopku znal izdelati izbran staroverec v naših krajih. Imela ga je vsaka staroverska hiša in je služila za zdravljenje oseb, živine in poljščin. Opisana je (Medvešček-Iz nevidne strani neba) samo oblika s skico, ni pa opisa načina izdelave ter uporabe. To smo skozi raziskavo delovanja ugotovili in preiskusili. Dejstvo je, da pravi Brtin lahko izdela le oseba, ki je za to poklicana in energijsko sposobna. Dodelali smo tudi način uporabe. Presenetil nas je rezultat, oziroma energijska moč, če v tročan sestavimo tri Brtine in sredino ojačamo s primernim kristalom.

Realiziran je bil tečaj radiestezije v Celju ter izlet skupine “klepet ob kavi” v aprilu mesecu.

Z Edijem Raspetom sva obiskala lokacijo Gradec, ki je bila utrjena višinska naselbina nad reko Nadižo ob naselju Logje. Določila in izmerila sva dva močna energijska tročana na zahodni strani lokacije naselbine. Na sredini naselbine pa je mesto, kjer so se dogajale energijsko hude stvari. Lokacija naselbine je vpisana v seznam arheoloških najdišč.

Obiskala sva še Napoleonov most na Nadiži ter določila mesto posebnega kamna v temelju mostu, ki določa astralno točko tročana. Drugo mesto je megalit na levem bregu reke poleg mostu z zemeljskim vidikom energije. Tretja točka je na desnem bregu cca 30 m od mostu navzgor kot nebesna točka.

DOGODKI LANSKEGA LETA (2017)

V začetku oktobra 2017 smo s krajevno skupnostjo Jurklošter odprli energijski park sveta Trojica. Na močne energijske točke sem v potoku Gračnica odbral posebne energijske kamne-prodnike in te so postavili na energijska mesta, ki sem jih prej določil z meritvijo.

Park zdravilišča Thermane v Laškem bogati energijski krog ter še posamezne točke, ki sem jih postavil letos spomladi. 

 

V juliju mesecu je bil izveden tečaj radiestezije in sicer v naravi. Pričeli smo ob jezeru na Mostu na Soči, nadaljevali pri Grofovi vodi, in potem na planini Zaslap, kjer smo tudi prespali, drugi dan pa smo tečaj zaključili ob topli in zdravilni Nadiži.

 

20170716_084629 Krog  pod planino Zaslap pod sveto goro Krn 21. 06. 2017

 

IMG_4234

 

Ob poletnem solsticiju zvečer smo se zahvalili zahajajočemu soncu, zjutraj pa pozdravili prve žarke sonca, ki nas bo grelo tja do zimskega solsticija.

V letu 2016 smo realizirali zastavljene cilje. Izšla je knjiga Kamnite sestre zvezd-Megaliti naših prednikov, soorganizirali smo Dan staroverstva, izvedeni je bilo šest tečajev radiestezije, vodili smo več izletov na energijsko zanimive točke, tri predstavitve knjige. Pokazala se mi je vodna vila v slapu Kozjak, nad Bohinjem je odkrit ob Črnemm jezeru nov megalitski krog, ob Dvojnem triglavskem jezeru so tri skale v naravnem energijskem tročanu. Nad Breginjem smo raziskovali svetišče Svete Marjete in energijsko povezavo na Veliki Muzec in k kamnu nad vasjo, kjer se je ustavila Marjeta med begom pred zmajem in povezavo na cerkav Svete Helene.sveta Marjeta

vodna-vila  Na povabilo iz term Olimije in Thermana smo postavili energijska parka in še veliko zanimivega se je dogajalo.

Ob zimskem solsticiju smo obiskali zasnežen Krnski krog in vzpostavili delovanje celotnega sistema svetišča. Ta zakonitost čaščenja vseh štirih elementov je zaznati tudi na planini Leskovca, v dolini Pologa, v Čadrgu, na planini Razor, na Belinovem svetišču pri Kovačič planini, na lokaciji Kosovda ter pri Mostu na Soči.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *